Wildlands Adventure zoo

Duurzame kaarsen
De vraag vanuit HOMIJ was heel eenvoudig: maak een lantaarn die brandt als een kaarsje, die veilig, zuinig en duurzaam is. Gerben Dorland: “Wij laten ons heel graag uitdagen! De wensen rond het design, de technische eisen en de haalbaarheid op elkaar afstemmen, dat boeit ons. Zo was er de vraag om binnen de sfeervolle verlichting een noodverlichting te integreren. En de uitdaging: hoe laten we de lantaarns er ‘eeuwenoud’ uitzien. Wat doen we met de bekabeling, hoe werken we dat weg in de massieve kastanje palen? Hoe hangen we de armaturen op, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling? Uiteindelijk hebben we de armaturen compleet met bamboe en kastanje paal geleverd, volledig gemonteerd met kabel. Ze konden zo geplaatst worden.”

Maatwerk in sfeerverlichting
De duurzame kaarsverlichting en de samenwerking met TimberLab bevalt goed. Zo goed zelfs dat Gerben en Netty uiteindelijk alle sfeerverlichting mogen verzorgen voor de bezoekers van WILDLANDS. Zoals onder de steiger bij de Nijlpaardenpoel, in de treinstellen, rond de woestijn en in de diverse restaurants. Onderweg in het park wijzen de stormlantaarns op bamboestokken en houten palen de weg. Bij het uitkijkpunt op de savanne vind je bovendien een leuke variant van de kastanje BOSCO, geïntegreerd in een hekwerk.

Over TimberLab
Frits van Kooten: “Gerben nam zelf contact met ons op; stuurde monsters en zo is de samenwerking tot stand gekomen. We hebben heel fijn samengewerkt, hij is intelligent, heeft de capaciteiten en werkt aan alle kanten mee om een maximaal resultaat neer te zetten. En dat resultaat staat: echt een schitterend gezicht, meer dan 500 lantaarns die staan te flikkeren.”

See for yourself! WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen

"Bij de bouw van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen draait veel om ‘beleving’. Zo had WILDLANDS uitgesproken ideeën over de verlichting langs het pad; het moest op oude stormlantaarns lijken, flikkerend alsof de wind erlangs waait."

Frits van Kooten, Homij Technische Installaties